Antony Worrall Thompson

74.kalifornijskie guacamole


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

74.kalifornijskie guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

450g awokado

150g schłodzonego sera koziego, drobno pokruszonego

posiekany, średniej wielkości pęczek kolendry

2 łyżki stołowe posiekanych pistacji

¼ łyżeczki posiekanych płatków suszonego chili

2 duże, drobno posiekane ząbki czosnku

do podania: taco



Przygotowanie

Guacamole najlepiej robić tuż przed podaniem. Rozgnieść niezbyt dokładnie w misce miąższ awokado. Dorzucić pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe danie można krótko przechowywać przykryte folią spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, żeby nie sczerniało. Podawać z taco.

powrót

Podobne przepisy

Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.