Antony Worrall Thompson

73.patÉ z wieprzowiny w wiejskim stylu


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

73.patÉ z wieprzowiny w wiejskim stylu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15g masła

2 rozgniecione ząbki czosnku

450g porów pokrojonych w cienkie plasterki

1 kg mielonej wieprzowiny

1 łyżka stołowa drobno posiekanego tymianku

½ łyżeczki kminu

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

½ łyżeczki soli

400g wątróbek cielęcych pokrojonych w cienkie plastry

1 łyżeczka świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

150g boczku w plastrach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i pory, smażyć, aż zmiękną. Wystudzić. Do miski wrzucić wieprzowinę, dodać przyprawy i starannie wyrobić. Dodać usmażone pory, wymieszać. Podłużne naczynie do zapiekania wyłożyć plastrami boczku tak, żeby zwisały na zewnątrz. Na dno nałożyć 1/3 masy mięsnej.

powrót

Podobne przepisy

Burritos z kurczakiem i sałatką
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.