Antony Worrall Thompson

72.pieczona wołowina z grzybami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.72)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

72.pieczona wołowina z grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1.25 kg wołowiny (antrykot)

½ łyżeczki soli

1 łyżka stołowa rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu

2 łyżki oliwy

2 łyżki masła

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 240°C. Oczyścić mięso z kości. Doprawić solą i pieprzem. Patelnię o grubym dnie, którą można wstawić do piekarnika silnie rozgrzać na dużym ogniu. Wlać oliwę i masło, roztopić, aż lekko zbrązowieją. Podsmażyć mięso po obu stronach na brązowo. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15 minut, jeśli ma być krwiste, 25 jeśli lubimy średnio wypieczone. Należy je obracać. Przełożyć mięso na półmisek, przykryć folią i zostawić na 5-10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Poulet au paprika
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serca drobiowe w sosie z prostymi kluseczkami gryczanymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.