Antony Worrall Thompson

72.jajecznica po hindusku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.72)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

72.jajecznica po hindusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

2 jaja

½ łyżeczki soli

1 łyżeczka garam masala

1 drobno posiekane, zielone chili

2 drobno posiekane dymki

garść posiekanej kolendry

1 drobno posiekany pomidor

¼ czerwonej papryki bez pestek, drobno posiekanej

¼ drobno posiekanej cebuli

1 drobno posiekany ząbek czosnku

nieco soku z cytryny

¼ łyżeczki mielonej kurkumy

masło



Przygotowanie

Jaja wbić do miski, ubić widelcem. Wrzucić wszystkie składniki poza masłem i dokładnie wymieszać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać masło na małym ogniu. Wlać masę jajeczną i smażyć, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie puszysta i miękka jajecznica.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.