Antony Worrall Thompson

71.stek au poivre z frytkami i sałatką z rukwi wodnej


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.71)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

71.stek au poivre z frytkami i sałatką z rukwi wodnej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duży stek ok. 450g

8 papryczek peppadew

3 łyżeczki rozgnieciony ziaren czarnego pieprzu

1 łyżeczka gruboziarnistej soli

25g masła

1 łyżka stołowa oliwy

2 łyżki stołowe brany

1 łyżeczka musztardy dijon

1 łyżeczki sosu worcestershire

4 łyżki stołowe wywaru wołowego

2 łyżki stołowe czerwonego wina

1 łyżka stołowa ziaren zielonego pieprzu w zalewie

odcedzonych i odsączonych

4 łyżki stołowe tłustej śmietany

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190°C. Naciąć stek, aby powstała kieszeń. Włożyć do środka papryczki. Na talerz wysypać pokruszony, czarny pieprz i s

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.