Antony Worrall Thompson

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 szparagów

25g masła

1 drobno posiekana szalotka

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

50g ugotowanego

ciemnego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Każdy szparag złamać w miejscu, gdzie łodyga zielenieje. Końcówki wyrzucić. Ułożyć szparagi czubkami w jedną stronę. Duży garnek wypełnić zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Związać szparagi w dwa pęczki po 6 sztuk. Nie wiązać zbyt mocno, bo łatwo je uszkodzić. Dodać łyżeczkę soli do wody. Wrzucić szparagi, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty. Nie gotować dłużej, bo czubki się rozgotują. Wyjąć. Na małej patelni roztopić masło, dorzucić szalotki. Doprawić i smażyć 3 minuty, aż szalotki będą przezroczyste. Wrzucić ciemne mięso z kraba, wymieszać, odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.