Antony Worrall Thompson

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 szparagów

25g masła

1 drobno posiekana szalotka

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

50g ugotowanego

ciemnego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Każdy szparag złamać w miejscu, gdzie łodyga zielenieje. Końcówki wyrzucić. Ułożyć szparagi czubkami w jedną stronę. Duży garnek wypełnić zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Związać szparagi w dwa pęczki po 6 sztuk. Nie wiązać zbyt mocno, bo łatwo je uszkodzić. Dodać łyżeczkę soli do wody. Wrzucić szparagi, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty. Nie gotować dłużej, bo czubki się rozgotują. Wyjąć. Na małej patelni roztopić masło, dorzucić szalotki. Doprawić i smażyć 3 minuty, aż szalotki będą przezroczyste. Wrzucić ciemne mięso z kraba, wymieszać, odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.