Antony Worrall Thompson

60.zapiekanka z warzyw korzeniowych


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.60)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zapiekanki

60.zapiekanka z warzyw korzeniowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 średnie marchewki

obrane lub dokładnie umyte

pokrojone w cienkie plasterki

55g masła

2 drobno posiekane ząbki czosnku

200g startego ementalera

1 mała brukiew

obrana i pokrojona w plastry

2 małe pasternaki

obrane lub dokładnie umyte i pokrojone w plastry

3 średnie ziemniaki

obrana i pokrojone w talarki

300 ml mleka

300 ml śmietany

1 rozkłócone jajo

3 łyżki stołowe tartej bułki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 1

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka wiejska z batatmi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Tortilla de patata i aioli z wędzoną papryką
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Szparagi à la Jarosław Iwaszkiewicz
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.