Antony Worrall Thompson

59.lasagne z łososiem i szparagami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.59)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

59.lasagne z łososiem i szparagami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

kawałek masła

2 dzwonka łososia bez skóry

4 płaty świeżej lub suszonej lazanii

1 pęczek szparagów

końcówki odcięte

grube łodygi przepołowione

6-8 małych pomidorów

sól morska i świeżo zmielony

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Aby przyrządzić łososia, należy rozgrzać odrobinę oliwy na teflonowej patelni na średnim ogniu. Doprawić rybę solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Dodać nieco masła i gdy się roztopi, położyć łososia. Smażyć na małym ogniu 34- minuty. Przewrócić i zdjąć patelnię z ognia. Temperatura patelni nadal będzie działać na rybę.
W tym czasie ugotować szparagi i płaty makaronu w dużym rondlu z wrzącą, osoloną wodą. Zajmuje to 3-4 minut. Jeśli makaron wymaga dłuższego czasu (sprawdzić na opakowaniu), makaron należy dodać później. Gdy się ugotują, starannie odcedzić.

powrót

Podobne przepisy

Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#zenio

05.11.2011 13:44


CYTUJ

do czego te pomidory? ani słowa o nich w części dotyczącej przyrządzenia. służą jako sałatka?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.