Antony Worrall Thompson

56.pasztet z pieczonych warzyw i koziego sera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

56.pasztet z pieczonych warzyw i koziego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

165 g pieczonej czerwonej papryki

165 g pieczonej żółtej papryki

200 g pieczonych bakłażanów

250 marynowanych karczochów

(wszystkie warzywa można kupić gotowe w słoikach)

1 pęczek bazylii

300 g koziego sera

250 g risotto lub ugotowanego ryżu

1 łyżka pesto

sok z połowy cytryny

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temp. 200 st. C. Na dnie formy do pieczenia pasztetu rozłożyć czerwona paprykę. Ułożyć kolejne warstwy: liście bazylii, połowę sera i bakłażany. Wymieszać risotto z pesto i sokiem z cytryny, rozłożyć je na bakłażanach. Docisnąć. Ułożyć kolejne warstwy: karczochy, pozostały ser, liście bazylii, żółta papryka. Docisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 min. Pasztet wyjąć z piekarnika, odwrócić i wyłożyć na półmisek.

powrót

Podobne przepisy

Gołka ze szpinakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bób i szparagi na kolorowym ryżu
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pasta a la Norma
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#UVFyOhmLdRBL

13.01.2012 18:29


CYTUJ

buNxqq , [url=http://qmyfwoaticjr.com/]qmyfwoaticjr[/url], http://hqlwcxqrazke.com/, http://wbwbwsmukksb.com/

#sTeEQhyWWnWdewh

08.01.2012 15:37


CYTUJ

Weeeee, what a quick and easy sluotoin.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.