Antony Worrall Thompson

51.pieczona perliczka z grzybami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.51)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

51.pieczona perliczka z grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała gałązka tymianku

4 obrane i lekko rozgniecione ząbki czosnku

1 duża perliczka

ważąca około 1,5kg

4 łyżki stołowe jasnej oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Do wnętrza perliczki włożyć tymianek i czosnek. Doprawić mięso wewnątrz i na wierzchu. Na brytfannie rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy, położyć perliczkę na boku i piec 10 minut. Przewrócić perliczkę na drugą stronę, piec kolejne 10 minut. Położyć piersiami do góry, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na czysty półmisek, przykryć folią aluminiową i zostawić na 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Marynowana pierś z kurczaka
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marynowana łopatka barania
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.