Antony Worrall Thompson

45.sherry trifle


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.45)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

45.sherry trifle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g ciasta biszkoptowego

pokrojonego w kostkę o boku 2 cm

150 g herbatników amaretti

150 ml słodkiego sherry

1 łyżka koniaku

4 łyżki dżemu jeżynowego lub malinowego

450 g świeżych jeżyn

450 g świeżych malin

85 g prażonych płatków migdałowych

600 ml gęstego sosu custard

 

 

Przygotowanie:


W dużej szklanej misie ułożyć na dnie kawałki biszkoptu i herbatniki. Polać i nasączyć ciasto sherry i koniakiem. Odstawić na kilka minut, żeby nasiąkło. Podgrzać dżem w rondelku, aż będzie półpłynny i polać nim biszkopty i herbatniki. Wsypać owoce i polać sosem custard.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Potrójnie czekoladowa lodowa kanapka
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.