Antony Worrall Thompson

33.sałatka z bobu z serem brie


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.33)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

33.sałatka z bobu z serem brie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

350 g świeżego łuskanego bobu

starta skórka i sok z ½ cytryny

2 łyżki oliwy

2 łyżki posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach

opakowanie sera brie

sól, świeżo mielony czarny pieprz



Przygotowanie

Gotować bób 2-3 min w osolonej wodzie. Odcedzić i obrać ze skórki. Wymieszać w misce bób ze skórką cytrynową, sokiem i doprawić do smaku. Dodać natkę, wymieszać. Podawać porcję bobu z dwoma plastrami brie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.