Antony Worrall Thompson

33.czekoladowe bezy z kremem czekoladowym rachel allen


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.33)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

33.czekoladowe bezy z kremem czekoladowym rachel allen
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Bezy

białko z 3 jajek

150 g drobnego cukru

50 g gorzkiej czekolady, startej lub drobno posiekanej

2 łyżeczki kakao, przesiane



Krem

100 g czekolady, posiekanej

50 ml śmietany kremówki



Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 140ºC. Wyłożyć dwie blachy papierem do pieczenia. W czystej i suchej misce ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż piana będzie sztywna. Ostrożnie wymieszać kakao i czekoladę z pianą z białek. Szybko nałożyć łyżką porcje bezowej piany na blachy i wstawić do piekarnika. Piec 40 min.



Krem

Na małym ogniu delikatnie wymieszać w rondelku śmietanę z czekoladą. Przelać do miski i ostudzić. Nakładać krem między dwie bezy, sklejając je płaską stroną do siebie.

powrót

Podobne przepisy

Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.