Antony Worrall Thompson

32.placki z gotowanych ziemniaków


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

32.placki z gotowanych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mączystych ziemniaków

125 g posiekanej gotowanej kapusty włoskiej

oliwa albo olej roślinny do smażenia

4 plastry boczku

pokrojone na kawałki

1 szalotka

posiekana

½ ząbka czosnku

4 łyżki posiekanego koperku

natki pietruszki i kolendry

1 żółtko

sól morska

świeżo mielony pieprz

mąka do obtaczania

 

 

Przygotowanie:


Ugotować obrane ziemniaki do miękkości, odsączyć, ugnieść i ostudzić. Rozgrzać oliwę / olej na patelni i usmażyć boczek

powrót

Podobne przepisy

Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.