3 rodzaje tartinek

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

3 rodzaje tartinek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Prostokąty z białego chleba posmarować majonezem cytrynowym. Przyozdobić dwoma zblanszowanymi czubkami szparagów.

Na posolonym i popieprzonym plasterku ogórka położyć plasterek rzodkiewki. Przyozdobić różyczką z mascarpone z chrzanem. Przybrać koperkiem.

Wydrążyć pomidorki koktajlowe. Nałożyć do środka tapenady. Na niej położyć ser kozi. Przybrać podartymi listkami bazylii.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.