Antony Worrall Thompson

26.smażony turbot z sałatką z mango i awokado

Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

26.smażony turbot z sałatką z mango i awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


4 filety z turbota po 175 g
sól morska
świeżo mielony pieprz
mąka do oprószenia
czubata łyżka masła

Przygotowanie:


Przekroić awokado na połówki, usunąć pestki i obrać. Pokroić miąższ w kostkę o boku 1 cm i włożyć do miski. Do tej samej miski wycisnąć sok z limonek i delikatnie zamieszać. Obrać mango, odciąć miąższ od pestki i pokroić. Do drugiej miski włożyć pozostałe składniki sałatki, wymieszać i posolić przed dodaniem awokado i mango.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.