Antony Worrall Thompson

26.smażony turbot z sałatką z mango i awokado


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

26.smażony turbot z sałatką z mango i awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z turbota po 175 g

sól morska

świeżo mielony pieprz

mąka do oprószenia

czubata łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Przekroić awokado na połówki, usunąć pestki i obrać. Pokroić miąższ w kostkę o boku 1 cm i włożyć do miski. Do tej samej miski wycisnąć sok z limonek i delikatnie zamieszać. Obrać mango, odciąć miąższ od pestki i pokroić. Do drugiej miski włożyć pozostałe składniki sałatki, wymieszać i posolić przed dodaniem awokado i mango.

powrót

Podobne przepisy

Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.