Antony Worrall Thompson

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pomarańcze

1 łyżka brązowego cukru

niewielki kawałek kory cynamonowej albo 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Obrać pomarańcze ostrym nożem, usunąć warstwę białych włókien i pokroić na poziome plastry o grubości 2.5 cm. Złożyć plastry, formując ponownie pomarańcze. Położyć na blacie 2 kawałki folii aluminiowej, dość duże, żeby można w nie było zawinąć pomarańcze. Ułożyć pomarańcze na kawałkach fol

powrót

Podobne przepisy

Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka jabłkowa z pieprzem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki z marcepanem pod kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.