24.owoce z kruszonką z musli

24.owoce z kruszonką z musli
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:

Składniki
3 słodkie i twarde jabłka, pokrojone na ósemki, pozbawione gniazd nasiennych i obrane
4 śliwki bez pestek, pokrojone na ćwiartki
50 g mieszanych drobnych owoców jagodowych
1 łyżka brązowego cukru muscovado
½ łyżeczki zmielonego cynamonu
½ łyżeczki przyprawy do szarlotki
sok i skórka z 1 pomarańczy
2 łyżki mąki
175 g musli bez cukru
waniliowy sos custard, do podania


Przygotwanie
Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Zmieszać w misce wszystkie składniki oprócz musli i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać owoce warstwą musli i piec, aż płatki będą złociste, a owoce się zagotują. Podawać z sosem custard.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA