Antony Worrall Thompson

24.owoce z kruszonką z musli


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

24.owoce z kruszonką z musli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

3 słodkie i twarde jabłka, pokrojone na ósemki, pozbawione gniazd nasiennych i obrane

4 śliwki bez pestek, pokrojone na ćwiartki

50 g mieszanych drobnych owoców jagodowych

1 łyżka brązowego cukru muscovado

½ łyżeczki zmielonego cynamonu

½ łyżeczki przyprawy do szarlotki

sok i skórka z 1 pomarańczy

2 łyżki mąki

175 g musli bez cukru

waniliowy sos custard, do podania





Przygotwanie

Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Zmieszać w misce wszystkie składniki oprócz musli i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać owoce warstwą musli i piec, aż płatki będą złociste, a owoce się zagotują. Podawać z sosem custard.

powrót

Podobne przepisy

Lekkie tiramisu gotowane na parze
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z awokado z różowym grejfrutem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska, Kuchnia kubańska
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus z gorzkiej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#asymytvbkcg

20.04.2012 03:38


CYTUJ

BayB6M <a href="http://izmtukusvmrl.com/">izmtukusvmrl</a>, [url=http://xaqwysnzftju.com/]xaqwysnzftju[/url], http://excfhutzfosz.com/, http://aggpcghfwmzu.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.