Antony Worrall Thompson

24.comber jagnięcy z musztardą w ziołowej panierce jamesa martina


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.comber jagnięcy z musztardą w ziołowej panierce jamesa martina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ziołowa panierka

średnia ciabatta pokrojona w kostkę o boku 2 cm

skórka starta z cytryny

20 g kaparów, opłukanych

20 g filetów anchois

1 mała posiekana cebula

20 g czarnych oliwek bez pestek, posiekanych

1 pęczek bazylii

1 pęczek natki pietruszki



Mięso

1 comber jagnięcy

olej do smażenia

2 łyżki musztardy Dijon

sól i świeżo zmielony pieprz



Przygotowanie ziołowej panierki

Rozgrzać piekarnik do 120ºC. Ułożyć na blasze pokrojoną ciabattę, kapary, oliwki, anchois, cebulę i skórkę z cytryny. Wsunąć blachę do piekarnika na 2 godziny. Zawartość blachy przestudzić i drobno zmielić w malakserze.



Przygotowanie jagnięciny

Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Doprawić comber solą i pieprzem. W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć comber, po 2 min z każdej strony. Posmarować mięso musztardą i obtoczyć w panierce z posiekanych ziół i ciabatty. Piec w płytkim naczyniu ok. 12 min, obracając mięso po upływie połowy czasu, aż będzie średnio wypieczone. Wyjąć comber z piekarnika i odstawić na kilka minut w temperaturze pokojowej. Przed podaniem pokroić na kotlety z kostką.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka mięsna z cebulkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.