Antony Worrall Thompson

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki ciasta drożdżowego albo keksu o grubości 1 cm

rum (ewentualnie)

4 dojrzałe banany

obrane

½ pomarańczy

brązowy cukier (ewentualnie)

grecki jogurt

 

 

Przygotowanie:


Mocno rozgrzać górną grzałkę piekarnika.
Ułożyć kromki ciasta na blasze i skropić rumem. Przekroić banana na pół i pokroić wzdłuż na plasterki o grubości 1 cm. Ułożyć na cieście plasterki b

powrót

Podobne przepisy

Pieróg na słodko z jabłkiem i pestkami dyni
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ekspresowe ciasto czekoladowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieróg z brzoskwiniami i sosem z chardonnay
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto ze śliwkami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Biszkopt z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.