Antony Worrall Thompson

22.wiejska zapiekanka z puree z kalafiora


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki

22.wiejska zapiekanka z puree z kalafiora
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 niewielki ugotowany kalafior

2 żółtka lub całe jajka

150 ml śmietany 18%

200g żółtego sera

mięso mielone (patrz: przepis na duszoną mieloną wołowinę)

 

 

Przygotowanie:


Zemleć w malakserze kalafiora z jajkami i śmietaną. Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Zetrzeć żółty ser.
Do żaroodpornego naczynia włożyć mielone mięso, przykryć warstwą puree z kalafiora i posypać obficie tartym serem. Zapiekać przez 30 - 40 min, aż ser zrobi się złocistobrązowy.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jarmuż z białą fasolą pod ciastem francuskim
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Babka ziemniaczana z sosem kaparowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.