Antony Worrall Thompson

22.tartinki z salami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

22.tartinki z salami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g gotowego mrożonego ciasta francuskiego

1 jajko

12 plastrów salami o grubości 2 mm

2 łyżki pesto

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Z rozmrożonego, cienko rozwałkowanego ciasta francuskiego wyciąć 12 kółek o średnicy większej od plastrów salami o 2 cm. Posmarować kółka z ciasta roztrzepanym jajkiem i położyć na każdym plaster salami (po 2 plasterki, jeśli są cienkie). Piec 10 min, aż ciasto urośnie i będzie złociste. Odstawić tartinki do wystygnięcia, a kiedy osiągną temperaturę pokojową, ozdobić każdą odrobiną pesto.

powrót

Podobne przepisy

Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Frytki z marchwi
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.