Antony Worrall Thompson

22.szczypiorkowy dywanik na pumperniklu z łososiem i kawiorem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

22.szczypiorkowy dywanik na pumperniklu z łososiem i kawiorem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki pumpernikla

pęczek cienkiego szczypiorku

1 pudełko serka Philadelphia

200g wędzonego łososia w plastrach

50g kawioru z łososia

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Drobno posiekać szczypiorek i przełożyć na płaski talerz. Dokładnie posmarować pumpernikiel serkiem Philadelphia. Kłaść kanapki posmarowaną stroną na talerzu ze szczypiorkiem, tak żeby zielenina dokładnie pokryła powierzchnię kromek. Przekroić każdą kromkę na 4 części, na każdej położyć zwinięty plasterek łososia i łyżeczkę kawioru. Podawać z cząstką cytryny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.