Antony Worrall Thompson

19.schab po genueńsku gennaro contaldo


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

19.schab po genueńsku gennaro contaldo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg schabu

sól

świeżo mielony pieprz

3 ząbki czosnku

150 ml oliwy

1½ kg dużej cebuli

1 łodyga selera naciowego

1 marchew

100 ml białego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Posiekać w kostkę łodygę selera naciowego oraz marchewkę. Cebule przekroić na pół i pokroić na plasterki o grubości monety. Natrzeć schab solą oraz

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.