Antony Worrall Thompson

19.parowany pudding z mikrofalówki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

19.parowany pudding z mikrofalówki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g masła o temperaturze pokojowej

115 g cukru

2 jajka

115 g mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki miodu

garść orzechów pekan

uprażonych i grubo posiekanych

bita śmietana

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i mąkę oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Dokładnie wymieszać składniki. Wysmarować masłem żaroodporną miskę odpowiedniej wielkości i polać

powrót

Podobne przepisy

Migdały rocher
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.