Antony Worrall Thompson

18.ziemniaki pieczone z masłem i parmezanem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

18.ziemniaki pieczone z masłem i parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 średnich ziemniaków nadających się do pieczenia

3 łyżki stołowe roztopionego masła

pieprz i sól do smaku

duża garść startego parmezanu

2 łyżki stołowe bułki tartej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Obrać ziemniaki lub pozostawić w mundurkach, ale dokładnie umyć. Układać po kolei w dużej łyżce i nacinać nie do końca. Ułożyć ziemniaki na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posmarować

powrót

Podobne przepisy

Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.