Antony Worrall Thompson

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 wysmukłe gruszki z ogonkami

200g cukru

2 laski cynamonu

woda do gotowania

 

 

Przygotowanie:


Gruszki postawić pionowo w rondelku, żeby sprawdzić, czy wszystkie się zmieszczą i się nie przewrócą. Wlać tyle zimnej wody, żeby doszła do ogonów. Wyjąć gruszki, wsypać cukier i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Gruszki obrać, pozostawiając ogonki, Naciąć na spodzie, żeby ładnie stały. Wstawić do rondelka. Gotować 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nie zaczną się rozpadać. Odcedzić.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krokiety z jabłek z sosem jarzębinowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ananasowa pagoda
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.