Antony Worrall Thompson

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

200 ml gęstego jogurtu

2 łyżki stołowe miodu

6 małych

dojrzałych fig

1 łyżka stołowa masła

1 łyżka stołowa cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieść pieprz na dość duże kawałki. Przesiać przez sitko, aby pozbyć się pyłu. Odłożyć na bok.
Połączyć jogurt z miodem, dokładnie mieszając. Figi rozciąć na pół. Rozcięc

powrót

Podobne przepisy

Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wieża z kanapek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.