Antony Worrall Thompson

17.ciasto z białej czekolady i chilli


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

17.ciasto z białej czekolady i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200g masła

300g posiekanej

białej czekolady dobrej jakości

3 średnie jaja

150g cukru

½ łyżeczki ekstraktu wanilii

200 g przesianej mąki

szczypta soli

cukier puder do podania

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować cienko masłem prostokątną foremkę 20 na 30 cm. Wyłożyć spód pergaminem. Pokroić chilli w cienkie, ukośne paski. Do rondelka wlać wodę, wsypać cukier, dodać chilli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. W żaroodpornej misce ustawionej nad rondlem wrzącej wody stojącej na małym ogniu, roztopić masło z 150

powrót

Podobne przepisy

Biscotti pomarańczowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto czekoladowe ze spękanym wierzchem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Torcik ziemniaczany z owocami cedru
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieróg z brzoskwiniami i sosem z chardonnay
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Migdałowe ciasto z serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Polvorones
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.