Antony Worrall Thompson

16.pieczone buraki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

16.pieczone buraki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 buraków ze skórką

3 średnie

czerwone cebule w łupinach

4 nieobrane

całe ząbki czosnku

gałązki tymianku

4 łyżki stołowe oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na średniej wielkości blasze umieścić buraki, cebule, czosnek, gałązki rozmarynu. Warzywa dokładnie pokryć oliwą. Piec 1,5 godziny, aż buraki będą miękkie. Warzywa obrać, pokroi

powrót

Podobne przepisy

Wietnamska sałatka z kurczaka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z czarnych alg
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.