Antony Worrall Thompson

16.pieczone buraki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

16.pieczone buraki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 buraków ze skórką

3 średnie

czerwone cebule w łupinach

4 nieobrane

całe ząbki czosnku

gałązki tymianku

4 łyżki stołowe oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na średniej wielkości blasze umieścić buraki, cebule, czosnek, gałązki rozmarynu. Warzywa dokładnie pokryć oliwą. Piec 1,5 godziny, aż buraki będą miękkie. Warzywa obrać, pokroi

powrót

Podobne przepisy

(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka ziemniaczana z chili i dymką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sałatka nicejska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałata liońska
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.