Antony Worrall Thompson

16.pieczone buraki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

16.pieczone buraki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 buraków ze skórką

3 średnie

czerwone cebule w łupinach

4 nieobrane

całe ząbki czosnku

gałązki tymianku

4 łyżki stołowe oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na średniej wielkości blasze umieścić buraki, cebule, czosnek, gałązki rozmarynu. Warzywa dokładnie pokryć oliwą. Piec 1,5 godziny, aż buraki będą miękkie. Warzywa obrać, pokroi

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z pęczaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z mango
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sałata z dynią i ricottą
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka panzanella
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.