Antony Worrall Thompson

16.pieczone buraki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

16.pieczone buraki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 buraków ze skórką

3 średnie

czerwone cebule w łupinach

4 nieobrane

całe ząbki czosnku

gałązki tymianku

4 łyżki stołowe oliwy

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na średniej wielkości blasze umieścić buraki, cebule, czosnek, gałązki rozmarynu. Warzywa dokładnie pokryć oliwą. Piec 1,5 godziny, aż buraki będą miękkie. Warzywa obrać, pokroi

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.