Antony Worrall Thompson

16.deser z buraków


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

16.deser z buraków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg młodych buraczków

2 kg cukru

sok i skórka obrana z 6 cytryn

½ laski cynamonu

1 laska wanilii

6 goździków

lody do podania

 

 

Przygotowanie:


Odciąć liście i ogonki buraków. Wrzucić do garnka z wrzątkiem. Gotować 40 minut, dodać cukier, odcedzony so

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w szafranie z miodem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.