Antony Worrall Thompson

14.chorizo i fasolka z kolendrą


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

14.chorizo i fasolka z kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g białej fasolki z puszki

przepłukanej

2 surowe kiełbaski chorizo

pokrojonej na grube plasterki

1 łyżka oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

wyciśnięty przez praskę

½ łyżeczki słodkiej papryki

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

2 łyżki świeżej kolendry lub natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż chorizo. Zdejmij kiełbaski z patelni i włóż na nią fasolkę, czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut, ewentualnie dodaj odrobinę wody. Dodaj kolendrę lub natkę pietruszki i wyłóż do miski. Dodaj chorizo i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mielone mięso zapiekane w cieście
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Szybki stek
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.