Antony Worrall Thompson

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie gotowego

kruchego ciasta

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Pół godziny przed pieczeniem wyjąć ciasto z lodówki. Wypełnić nim dno formy do tart o średnicy 23 cm oraz pokryć brzegi tak, żeby ciasto wystawało około 0,5 cm powyżej krawędzi foremki. Przykryć pergaminem lub folią aluminiową, wsypać fasolki do pieczenia i piec 20 minut. Zdjąć fasolki i pergamin, przykryć tylko brzegi i piec 10-15 m

powrót

Podobne przepisy

Baba ponczowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Strudel z wiśniami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Łamańce z makiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcinek świąteczny (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta z syropem klonowym i orzechami pekan
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Torcik czekoladowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.