Antony Worrall Thompson

10.mufiny z bananami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

10.mufiny z bananami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

75 g roztopionego masła

250g mąki

2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody oczyszczonej

szczypta soli

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

115 g cukru

1 łyżeczka ekstraktu wanilii

2 duże

dojrzałe banany

2 średniej jaja

125 ml mleka

10 orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Roztopić masło i zostawić do wystudzenia. Dokładnie rozgnieść banany. Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, gałkę muszkatołową. Dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce widelcem ubić jaja, ekstrakt wanilii, roztopione masło i mleka. Dodać ba

powrót

Podobne przepisy

Sernik matcha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Pieróg z brzoskwiniami i sosem z chardonnay
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort czekoladowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc. 16)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jabłecznik
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasteczka migdałowe
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.