Antony Worrall Thompson

10.mini zapiekanki z szynki i jaj


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

10.mini zapiekanki z szynki i jaj
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

11 łyżeczek oliwy lub masła do posmarowania formy do mufinów

12 plasterków dobrej jakości szynki

12 dużych

wiejskich jaj

2 łyżki stołowe śmietany

sól morska

świeżo zmielony

czarny pieprz

4 łyżki stołowe startego parmezanu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować cienko oliwą lub masłem foremkę na 12 muffinów. Dno i brzegi każdego z wgłębień wyłożyć plate

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka wiejska z batatmi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i gorgonzolą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z mieszanki kasz i grzybów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.