Antony Worrall Thompson

10.mini zapiekanki z szynki i jaj


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

10.mini zapiekanki z szynki i jaj
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

11 łyżeczek oliwy lub masła do posmarowania formy do mufinów

12 plasterków dobrej jakości szynki

12 dużych

wiejskich jaj

2 łyżki stołowe śmietany

sól morska

świeżo zmielony

czarny pieprz

4 łyżki stołowe startego parmezanu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować cienko oliwą lub masłem foremkę na 12 muffinów. Dno i brzegi każdego z wgłębień wyłożyć plate

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.