Antony Worrall Thompson

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 umyte bataty o pomarańczowym miąższu

3 umyte bataty o białym miąższu

150g ciemnego

brązowego cukru

125g masła

1 łyżka stołowa mielonego cynamonu

ekstrakt wanilii

sok z 1 pomarańczy

150g pianek marshmallow

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Gotować bataty w mundurkach przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Obrać i pokroić w grube plastry. Ułożyć plastry na przemian białe i pomarańczowe w naczyniu żaroodpornym i odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Migdały rocher
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Krem z mascarpone
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.