Antony Worrall Thompson

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 umyte bataty o pomarańczowym miąższu

3 umyte bataty o białym miąższu

150g ciemnego

brązowego cukru

125g masła

1 łyżka stołowa mielonego cynamonu

ekstrakt wanilii

sok z 1 pomarańczy

150g pianek marshmallow

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Gotować bataty w mundurkach przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Obrać i pokroić w grube plastry. Ułożyć plastry na przemian białe i pomarańczowe w naczyniu żaroodpornym i odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.