Antony Worrall Thompson

04.sos z pomidorków koktajlowych


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.sos z pomidorków koktajlowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g puszka pomidorków koktajlowych

½ średniej cebuli

drobno posiekanej

100g pieczarek

pokrojonych na plasterki

5 łyżek włoskiej oliwy z oliwek

szczypta chilli w proszku

liście bazylii

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż cebulę na oliwie. Tuż przed tym jak zacznie nabierać koloru dodaj na patelnię pieczarki i chilli. Duś grzyby, aż zmiękną. Dodaj pomidory, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i liście bazylii. Duś przez jakąś minutę i podawaj od razu do mięsa, ryby, lub warzyw.

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.