Antony Worrall Thompson

04.puttanesca


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.puttanesca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g puszka oprawionych pomidorów

6 filecików anchois

150g czarnych oliwek bez pestek

1 łyżka kaparów w soli

2 ząbki czosnku

posiekane

5 łyżki włoskiej oliwy z oliwek

natka pietruszki

posiekana

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż czosnek na patelni, na oliwie z oliwek. Tuż zanim nabierze złotego koloru dodaj anchois, kapary i oliwki.Dodaj pomidory, sól, pieprz i odrobinę natki. Zamieszaj i duś przez około minutę. Podawaj od razu z makaronem, lub grillowaną rybą.

powrót

Podobne przepisy

Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.