Antony Worrall Thompson

04.pudding na parze z orzechami pekan i syropem klonowym


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

04.pudding na parze z orzechami pekan i syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115g cukru

115g masła

2 jajka

115g mąki

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki syropu klonowego

1 łyżka orzechów pekan

bita śmietana

do podania

3 łyżki puree jabłkowego

do podania

 

 

Przygotowanie:


Rozetrzyj masło z cukrem. Dodaj jajka, a następnie mąkę. Dodaj skórkę z pomarańczy i cytryny. Natłuść małą foremkę, następnie nalej do niej syropu klonowego. Nalej ciasta do połowy wysokości foremki. Przykryj foremkę szczelnie folią spożywczą i wstaw do kuchenki mikrofalowej ustawionej na maksymalną temperaturę na 4-5 minut. Wyjmij z mikrofali i zdejmij folię spożywczą. Odwróć i przełóż deser na płaski talerz. Na wierzch nałóż bitej śmietany wymieszanej z puree jabłkowym, posyp orzechami. Podawaj póki gorące.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Blok czekoladowo – kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Winna galaretka z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.