Antony Worrall Thompson

04.chipsy z polenty


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.chipsy z polenty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g ugotowanej polenty

zrolowanej na kształt kiełbaski

2 jajka

roztrzepane

doprawiona mąka

świeża bułka tarta

pieprz kajeński

olej słonecznikowy do smażenia na głębokim tłuszczu

 

 

Przygotowanie:


Potnij polentę na grube plasterki. Obtocz je partiami w mące, jajku i bułce tartej. Schłodź przez 30 minut. Smaż chipsy na głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmij łyżką cedzakową i odsącz na ręcznikach papierowych. Oprósz pieprzem kajeńskim. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grissini
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.