Antony Worrall Thompson

03.korzenne owsiane ciasteczka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

03.korzenne owsiane ciasteczka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g płatków owsianych

75g mąki razowej

i jeszcze odrobinę

½ łyżeczki drobnej morskiej soli

½ łyżeczki sody oczyszczonej

½ łyżeczki mielonych przypraw (cynamon

ziele angielskie)

75g margaryny i trochę do natłuszczenia blachy

50g puree jabłkowo-gruszkowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190C i natłuść i oprósz mąką dwie blachy. Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną, sól i przyprawy. Rozetrzyj margarynę i dodaj do niej partiami puree jabłkowo-gruszkowe. Wymieszaj, dodaj suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Zrób z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i nałóż na blachy co jakieś 5 cm. Rozpłaszcz je lekko widelcem. Piecz przez 15 minut, lub aż zaczną nabierać złotego koloru. Zostaw ciastka na blachach, aż ostygną.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki bananowo-orzechowe
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Brownie z bananami
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka z pomidorem i musztardą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta owocowa ,,tutti  fruti,,
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.