Antony Worrall Thompson

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki kakao w proszku

2 łyżki mleka

150ml śmietany 18%

500ml mleka

białe marshmallow lub Maltesersy

 

 

Przygotowanie:


Zrób pastę z 2 łyżek kakao i 2 łyżek mleka. Na małym ogniu podgrzej śmietanę prawie do wrzenia. Zdejmij z ognia, dodaj mleko i wstaw z powrotem na ogień. Doprowadź do wrzenia co pewien czas mieszając. Dodaj pastę kakaową i dobrze wymieszaj. Rozlej gorącą czekoladę do dwóch albo trzech kubków, do każdego dodaj 2 marshmallow lub kilka Maltesersów.

powrót

Podobne przepisy

Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem czekoladowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.