Antony Worrall Thompson

01.pierś z kaczki z grzybami i śmietaną


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

01.pierś z kaczki z grzybami i śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kacze piersi

2-3 łyżki ziaren czarnego pieprzu

zmiażdżonych

50 ml koniaku

100 ml jasnego sosu pieczeniowego (lub bulionu z kurczaka zagęszczonego mąką ziemniaczaną)

100 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Opraw kacze piersi i lekko ponacinaj skórę. Obsyp piersi zmiażdżonym czarnym pieprzem, wciśnij go mocno w mięso. Hojnie posól. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i włóż na nią piersi, s

powrót

Podobne przepisy

Chilli con carne
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Stek z pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Schab duszony w sosie miodowo-migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dhansak z baraniny
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

#ponury

21.03.2011 13:05


CYTUJ

pycha

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.