Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Żurek

dodany 12.04.2011 10:51 przez Xbella18x

nazwa oryg.: żur

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
1/2 zakwasu
1 cebula
olej
15 dag wędzonego boczku
1 listek laurowy
majeranek
sól
pieprz
4 jaja

Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę, posiekać cebulę, zeszklić na oleju, dodać boczek, smarzyć kilka minut mieszająć. Wlać 1 litr wody, dodać liść laurowy, sól, pieprz, gotować 15 min. Dodać zakwas, majeranek i zagotować.
Jaja ugotować, pokroić na połówki, włożyć do filżanki, wlać żur.

1kau Adamów . 12.04.2011

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl