Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Żur

dodany 12.04.2011 10:44 przez Xbella18x

nazwa oryg.: Kiszenie żuru

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
10 dag mąki żytniej razowej lub pytlowa i owsiana
1/2 wody przegotowanej ciepłej

Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z wodą wlać do szklanego słoika lub kamiennego garnka i postawić w ciepłym miejscu.
A gdy żur skiśnie ma smak kwaskowaty i przyjemny zpach.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl