Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Zupa pomidorowa lekko pikantna

dodany 06.07.2010 17:08 przez wanilka92

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
wywar z 1 korpusu
2 kostki wołowe Winiary
włoszczyzna (Młoda najlepiej)
mała łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej
mała łyżeczka curry
2 ząbki czosnku
3 listki laurowe
2 ziarenka pieprzu ziarnistego
1 puszka pomidorów w kostce
mały koncentrat (tak na 2.5 łyżki)
2 saszetki ryżu

Przygotowanie:
Korpus ugotować z liśćmi laurowymi, ziarenkami pieprzu, pietruszką drobno posiekaną. Resztę włoszczyzny pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru razem z kostkami wołowymi. Przed tym wyjąć korpus! Wrzucić zawartość puszki do wywaru + 2,5 łyżki koncentratu. Ryż ugotować z carry i gałką muszkatołową, później dodać do zupy i chwilę jeszcze pogotować. Jeśli ktoś lubi dodawać śmietany proszę bardzo, ale nie dodawajcie Magi ! Zupa jest dosyć przyprawiona

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl