Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

zupa mdulaszwa (wyśmienita)

dodany 19.01.2012 12:04 przez mariusz m

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia węgierska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
0,5 kg łopatki wołowej
2 szt marchewki\
2 szt cebuli
1 szt papryki świeżej
1 kg ziemniaków
300g pieczarek
2l bulionu wołowego
sól, pieprz, papryka słodka, kminek do smaku

Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na oliwie, następnie podsmażamy ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Mieso zalewamy bulionem i dusimy do miękkości, dodajemy resztę składników, następnie doprawiamy i robimy zasmażkę z mąki i papryki słodkiej.

smacznego

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl