Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Zupa kapuściana

dodany 29.08.2012 17:20 przez kasia1999

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
główka kapusty,
6 cebul, najlepiej ze szczypiorem,
25 dag marchwi,
25 dag kalarepy,
2 zielone papryki,
6-12 pomidorów lub 2 puszki,
pęczek naciowego selera,
1 por,
przyprawy: pieprz, curry, koper, bazylia, czosnek
woda

Przygotowanie:
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć, następnie pokroić je. Wrzucamy je do garnka i zalewamy gorącą wodą, gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl