Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Zupa bananowa kremowa z Kenii

dodany 12.02.2013 20:40 przez the magda

nazwa oryg.: Mtori

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia afrykańska

trudność: łatwe

Składniki:
Mięso wołowe najlepiej pręga 3/4 kg
zielone twarde banany 10 sztuk
maggi
kostka rosołowa wołowa
3 łyżki koncentratu
duża cebula
olej /w orginale arachidowy

Przygotowanie:
Gotujemy mięso wołowe do miękkości w kawałkach, z kostką rosołową i magi, wyjmujemy z wywaru, w wywarze gotujemy banany, musza być to najbardziej zielone banany i twarde/czasem się trafi w markecie/ Ja takie banany kupuję w hurtowni przed gazowaniem ale trzeba kupić cały karton. w czasie jak gotują się banany to zesmażam cebulkę i potem dodają do niej mięso i też smażę. Jak są już banany lekko miękkie dodajemy koncentrat, zagotowujemy i miksujemy, wkładamy mięso z cebulka i podajemy. Zupa jest tak sycąca ze nie potrzeba już drugiego dania.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl