Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ziemniaczany hamburger

dodany 06.02.2010 21:18 przez pawel_280575

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Inne

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
2 duże ziemniaki
4 plastry boczku duńskiego (może byc zwykły wędzony)
1 duża cebula
pieprz
sól
tymianek (świeży)
oregano suszone
curry
przyprawa do steków Knorr
oliwa z oliwek
olej

Przygotowanie:
ziemniaki umyj nie obieraj, pokrój w plastry grubości 0,5 cm po długości, posyp pieprzem i solą, dodaj plaster cebuli grubości ok. 0,5 cm i takiej samej grubości plaster boczku, przykryj drugim plastrem ziemniaka. Z wierzchu posyp pieprzem, curry, przyprawą do steków i skrop oliwą z oliwek.
na posmarowaną olejem blachę poukładaj ziemniaki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut (po 30 odwróc na drugą stronę).
SMACZNEGO

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl